Brievenbusdozen: voordelen & gebruiksmogelijkheden

Verschepingen Blog

Wat zijn brievenbusdozen?

Met een brievenbusdoos wordt een speciale doos bedoeld die gebruikt wordt voor de verzending van producten die door de brievenbus heen passen. In Nederland wordt dit type dozen de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de opkomst van webwinkels. Zo kopen veel mensen cadeaus, boeken en andere spullen die door de brievenbus passen tegenwoordig online. Een andere factor van betekenis is de toegenomen mobiliteit in de afgelopen decennia. Steeds meer mensen wonen niet meer in dezelfde plaats als hun familie, maar zijn verhuisd. Veel studenten wonen op kamers, een fenomeen dat vroeger ook minder vaak voorkwam. Door dit soort ontwikkelingen is de brievenpost in de afgelopen decennia flink gegroeid. En daardoor is de vraag naar brievenbusdozen flink gegroeid.

De voordelen van brievenbusdozen

Een brievenbusdoos heeft meerdere aantrekkelijke kenmerken. Een eerste voordeel is de variatie die er mogelijk is met dit soort dozen. Zo zijn er zowel A4-formaten als A5-dozen verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een doosformaat beschikbaar voor uw product. Qua kleuren en stijlen kunt u met een brievenbusdoos ook alle kanten op: er valt enorm veel te kiezen op dit gebied. Zo zijn er dozen van dun karton, maar ook beter beschermende dozen van dikker karton te koop. Een ander pluspunt, wellicht het belangrijkste omdat deze de kernfunctie van de brievenbusdoos raakt, is de beschermende werking ervan. Bij gebruik van dozen gaat het in eerste instantie om het beschermen van de inhoud. U wilt natuurlijk dat uw product compleet, onbeschadigd en droog bij de ontvanger aankomt. Een goede brievenbusdoos - bijvoorbeeld met als extra binnenlaag noppenfolie, dus plastic lichtbolletjes - zorgt ervoor dat materialen goed kunnen worden verzonden. Ten slotte is een brievenbusdoos fijn omdat de verzendkosten van dit type dozen een stuk lager is dan grotere dozen. Ze passen immers door de brievenbus. Probeer daarom altijd, als het qua formaat mogelijk is, een brievenbusdoos te gebruiken in plaats van pakketten die niet door brievenbussen passen.

Welke gebruikstoepassingen heeft een brievenbusdoos te bieden?

Een brievenbusdoos heeft als belangrijkste functie een veilige en efficiĆ«nte verpakking van post garanderen. De verpakking moet zorgen dat een product, cadeau of voorwerp heel, ongeschonden en schoon aankomt op het adres waar deze heen wordt gestuurd. Maar daarnaast worden de dozen ook wel voor andere toepassingen gebruikt. Zo kunt u ze gebruiken als verpakkingsmateriaal voor cadeautjes of om kleine spullen in te bewaren die u anders kwijtraakt. Het fijne aan een brievenbusdoos is dat u ze altijd kunt hergebruiken n niet meteen hoeft weg te gooien. Doe nu online inspiratie op qua soorten en formaten dozen, want er is keuze in overvloed! Kijk maar eens bij Boxes in Stock BV.

Delen

16 januari 2020

Reclameverspreiding en verzendingen

Ik wou jullie iets meer vertellen over reclameverspreiding en verzendingen. Aangezien ik in deze sector werk en ik zie ook wat er allemaal kan fout lopen,dacht ik bij mijzelf laat ik een blog beginnen met tips hoe men het best aanpakt bij reclameverspreiding en verzendingen. Ik wil de mensen informeren over wat er allemaal kan fout lopen en hoe ze dat eventueel kunnen incalculeren. Zoals jullie wel weten kost het enorm veel geld om de juiste reclame te verspreiden die dan ook nog eens wordt gelezen. Het zou al erg zijn als het al mis loopt bij de verzending. Hopelijk heb je wat aan de tips die ik jullie geef, groetjes Nadine