Reclame en promotie: folders verspreiden

Verschepingen Blog

Het verspreiden van folders. Daar hebben veel bedrijven ervaringen mee. Hieronder zet ik kort uiteen wat de mogelijkheden zijn.

Scholieren
Zijn natuurlijk ideaal voor het verspreiden van folders. Wat uurtjes vóór school of erna? Tussen de bedrijven door? Een scholier is goedkoop en vindt het daarnaast leuk en belangrijk om een zakcentje te verdienen. Ken je iemand die op de middelbare school zit, dan kent hij of zij vast iemand die folders wil verspreiden. En doet hij zijn werk niet goed? Dan weet je in ieder geval bij wie je moet zijn. :P

Kranten
Bij kranten. Daar belandt de folder eigenlijk tussen het papierwerk en krijgt niemand het te zien. Tenzij de bezorger de folder bovenop of onder de krant plaats, of er middenin. In ieder geval: ergens waar het opvalt. Want de bezorger bezorgt daarnaast misschien ook wel ander reclamedrukwerk. Hoe zorg je ervoor dat het tussen een stapel papier opvalt? Niet iedereen spit reclamedrukwerk door. 

Kosten
Een scholier of een bezorger: dat verschilt in kosten. Je betaalt wat je zelf wil, want in principe is het bij een scholier zwart werk (tenzij je bij een bezorger en een organisatie verspreidt). Dan heb je nog vrijwilligers van een organisatie. Of een andere collectief.  

Werk
Het verspreiden van folders is best veel werk. Voor 1000 folders ben je aanzienlijk wat uren kwijt en ook vraagt het een behoorlijke fysieke gesteldheid. Per fiets en vervolgens op de voet door woonwijken. Het liefst woonwijken waar je veel appartementen in één complex treft, want dan kun je alles snel door 20 brievenbussen op een rij doen. Een Ja en Nee sticker? Dan geen flyer. Folders verspreiden is belangrijk voor de promotie, maar moet goed gebeuren.

Op de markt
Blijven staan en voorbijgangers een folder aanbieden is een effectieve manier van folders verspreiden. Op een drukke dag raak je veel folders kwijt en bereik je een publiek dat je misschien wel wilt bereiken. Dat is bij huis per huis wel anders, tenzij je een wijk selecteert. Wil je alleen kinderen bereiken? Dan flyer je bij een basisschool, maar wil je publiek van een theater bereiken: dan analyseer je welk publiek er bij het theater komt en ga je na waar deze mensen zoal komen. Bij culturele evenementen? Op de zaterdagmarkt? Waar wonen zij? Dit soort onderzoek maakt folders verspreiden een stuk effectiever dan gewoonweg folders door de brievenbus doen. Mensen hebben de laatste tijd een aversie gekregen aan verspild papier en daarom zou het concept van het verspreiden van folders onder de loep genomen worden. Oftewel: er zou zorgvuldiger, zuiniger en effectiever mee moeten worden omgegaan.

Benieuwd naar een bedrijf dat zich richt op het effectief en efficient verspreiden van reclame en promotie folders? Neem dan eens contact op met JOH van de Kamp BV

Delen

26 april 2017

Reclameverspreiding en verzendingen

Ik wou jullie iets meer vertellen over reclameverspreiding en verzendingen. Aangezien ik in deze sector werk en ik zie ook wat er allemaal kan fout lopen,dacht ik bij mijzelf laat ik een blog beginnen met tips hoe men het best aanpakt bij reclameverspreiding en verzendingen. Ik wil de mensen informeren over wat er allemaal kan fout lopen en hoe ze dat eventueel kunnen incalculeren. Zoals jullie wel weten kost het enorm veel geld om de juiste reclame te verspreiden die dan ook nog eens wordt gelezen. Het zou al erg zijn als het al mis loopt bij de verzending. Hopelijk heb je wat aan de tips die ik jullie geef, groetjes Nadine